Klubben för inbördes beundran stöter på motgång när en rätt konstig lag slår till igen

Konstigt nog finns det ett par grabbar som värnar väl om yttrandefriheten ute på högerkanten. Högerextrema debattörer (om man nu kan kalla dem det med deras värdelösa argument) pratar varmt om att yttrandefriheten är det viktigaste vi har. Rätten att få säga sitt hat mot etablissemanget och spy galla över invandringen värnar det varmt om. Dock är folks rätt att få utöva sin religion inte lika viktigt. Och tycker du inte som dessa grabbar i klubben för inbördes beundran för ariska svenskar så är dina åsikter mest skit.

I april i år vart organisationen Svensk motståndsrörelsen polisanmäld för hets mot folkgrupp. Åtalet var ett antal punkter där fokusen främst låg på ett par klistermärken man hade klistrat upp i en högstadieskola. Budskapet var i andan så som ”USA STYR VÄRLDEN VILKA STYR USA” där man syftar på att judar styr USA och ” Sveriges kvinnor VÅLDTAS Vad gör du åt det?” där peaken var att invandrare begår massor av våldtäkter. Åtalet fokuserade också på deras hemsida Patriot.nu där man hade en artikel som uppmärksammade Hitlers 120 års dag och där man skrev ett antal mindre smarta meningar om judar och Hitlers arbete under andra världskriget.

Sidans ansvariga utgivare, Emil Hagberg, en välkänd nazist och öppen nationalsocialist dömdes för detta till två månaders fängelse.

Tyvärr tror jag att denna dom får motsatt effekt än vad man vill åstadkomma. När en lag förbjuder dessa tomtar att få säga sina åsikter får de mer eller mindre rätt. De lever på bilden av att de sitter på sanningen som etablissemanget vill tysta ner. Nu tystar etablissemanget ner dess åsikter. Lagen hets mot folkgrupp är rätt problematisk i sig eftersom det är svårt att definiera vad en folkgrupp är. Nya grupper tillkommer och andra försvinner. Enklare vore att helt enkelt att bara strunta i lagen och låta folk få tycka och tänka vad vi vill och lita på att folk har mod att säga ifrån när folk påstår sådana här saker.

Lyckas man inte definiera begreppet folkgrupp så kommer lagen bara bli ett chansspel där vissa döms och vissa frias. Konstigt nog värnar jag om dessa idioters rätt att få säga så här – så får vi andra säga ifrån. På t ex bloggar.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: